Werkzaamheden Europalaan hervat op 22 oktober, in november vijf nachten afgesloten

Foto: Ed van Houtum / Pix4Profs

Maandag 22 oktober starten de vervolgwerkzaamheden voor de aanleg van het wisselstrooksysteem op de Europalaan. De werkzaamheden duren zes weken. Als het nodig is, leiden verkeersregelaars het verkeer in de goede banen. In de nachten van 19 t/m 23 november is de Europalaan afgesloten voor verkeer. De omleidingsroutes worden dan via bebording aangegeven.

Werkzaamheden

De aannemer BAM brengt portalen (constructie voor de matrixborden), kabels en leidingen aan. Op het uitrijplein van de Efteling worden de klinkers vervangen door asfalt. Bij de werkzaamheden houden we rekening met de openingstijden van de Efteling en verkeersdrukte door de herfstvakantie. Na de werkzaamheden werkt het systeem nog niet direct. Dit vraagt nog enkele weken testen en voorbereiden achter de schermen.

Wisselstrokensysteem

Met de aanleg van het wisselstrokensysteem komen er matrixborden die, afhankelijk van de verkeersdrukte, de rijrichting van een rijstrook bepalen. Zo zijn ’s morgens drie van de vier rijstroken beschikbaar van de N261 naar de Efteling en aan het einde van de dag drie de andere kant op. In de afbeelding ziet u de verkeerssituatie in de ochtend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen