Gemeente Loon op Zand steunt initiatief 750-jarig bestaan

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Loon op Zand staat in 2019 op feestelijke wijze stil bij het 750-jarig bestaan van de gemeente. Dat heeft het college besloten.

De gemeente verleent een subsidie aan de Stichting 750 jaar Heerlijkheid Loon op Zand. De stichting is een initiatief van inwoners en is speciaal opgericht voor het jubileumjaar 2019.

Op 4 mei 2019 is het 750 jaar geleden dat de Heerlijkheid Loon op Zand het levenslicht zag. Vanaf 1811 gaat deze door het leven als gemeente Loon op Zand. Om dit te vieren, maakte de stichting samen met diverse partijen en inwoners een jaarrond programma voor de kerkdorpen Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Hierbij wordt aangesloten bij bestaande evenementen. Daarnaast staan ook nieuwe activiteiten gepland. “Enerzijds om te laten zien wie we zijn en waar we vandaan komen. Maar ook wat we samen kunnen realiseren en waarnaar we onderweg zijn” aldus voorzitter Bert Branderhorst.

Ook wethouder Grootswagers is enthousiast: “In het coalitieakkoord is bepaald dat wij dit initiatief van harte ondersteunen. Dat gaan we nu ook doen zodat de stichting daadwerkelijk met de eerste voorbereidingen kan starten.” Zelf is Branderhorst ook actief om sponsoren en externe bijdragen te werven: “Daarmee kunnen we de verjaardag van onze gemeente samen met en voor onze inwoners in 2019 vieren.” Wethouder Grootswagers beaamt dat: “Met alle inspanningen die nu worden gedaan denken wij dat er een extra motivatie in onze gemeenschap ontstaat om dit festijn tot een groot succes te maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen