Europalaan Kaatsheuvel ‘zomerproof’

Foto: Ed van Houtum / Pix4Profs

Vanaf donderdag 5 juli is de Europalaan ‘zomerproof. De basis van de weg voor het wisselstrokensysteem op de Europalaan is gereed.

De weg is op een aantal punten verbeterd en tijdens piekuren zijn verkeersregelaars aanwezig. Zo stroomt het (Efteling)verkeer in het hoogseizoen sneller door. Tot de komst van de matrixborden zijn er nog wel twee rijstroken per richting.

Verbeterpunten

Met de aanleg van bredere rijstroken, nieuwe deklaag van asfalt met nieuwe markering, verwijderen van de lichtbakreclame, verbrede inrit naar de Efteling én de nieuwe inrit naar het parkeerterrein voor het verkeer uit Dongen is er al een efficiënte en veiligere doorstroom van het verkeer.

Matrixborden

De matrixborden boven de weg worden eind 2018 aangebracht. Vanaf dat moment is het wisselstrokensysteem volledig in gebruik. Afhankelijk van de verkeersdrukte wordt dan in de ochtend en avond gewisseld van rijrichting. Zo zijn er ’s morgens drie rijstroken vanaf de N261 beschikbaar en aan het einde van de dag drie naar de N261.

Meer informatie en vragen

Wilt u meer informatie over dit project? Bezoek onze website: www.loonopzand.nl/projecten/wisselstrook-europalaan of neem contact op met projectleider Johan Kraeima of assistent projectleider Jeroen Jansen. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer 0416 – 289111 en e-mail [email protected] / [email protected] .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen