Werkzaamheden Hoofdstraat en Peperstraat Kaatsheuvel

Foto: Google Streetview

In de week van 2 juli worden werkzaamheden uitgevoerd in de Peperstraat en Hoofdstraat. Uiterlijk vrijdag 6 juli zijn de werkzaamheden afgerond.

Lintenvisie Kaatsheuvel

Zoals bekend is de definitieve lintenvisie voor Kaatsheuvel bijna klaar. Dit plan bestaat uit het herinrichten en vervangen van het groen, de lichtmasten en de bestrating in het winkelgebied. Het zal plaatsvinden in 2019. Daarin wordt ook het fietsparkeren in betere banen geleid. Z.g. ‘fietsnietjes’ zijn hiervan een onderdeel.

Proef fietsparkeren

Het is belangrijk dat de fietsnietjes bij de herinrichting in 2019 meteen op de juiste plek staan. Het parkeergedrag is echter niet voor 100% te voorspellen, vandaar dat we proefondervindelijk willen vaststellen of de praktijk van het parkeergedrag overeenkomt met onze verwachtingen. Bij de definitieve herinrichting kunnen we daar waar nodig wijzigingen aanbrengen in de posities van de fietsnietjes. Met het plaatsen van fietsnietjes ontstaan duidelijke en logische plekken voor het neerzetten van fietsen dichtbij de winkels en zaken. De nietjes moeten voorkomen dat mensen hun fietsen tegen de gevel van de panden zetten, voetgangers te veel hinderen en faciliteren dat mensen hun fiets vast kunnen leggen. In deze test worden meteen een aantal oude fietsbeugels verwijderd.

Bestrating

Ter hoogte van Hoofdstraat 20 (bij café Kierewiet) verplaatsen we een parkeervak. Op enkele andere locaties in de Hoofdstraat, aan de randen van de rijbaan, pakken we grote verzakkingen aan, omdat het hier en daar niet veilig meer is. Na deze reparaties is de veiligheid weer gewaarborgd.

Overlast

De werkzaamheden hebben een kleine invloed op de doorstroom van auto’s en fietsers tussen de Hoofdstraat/hoek Peperstraat en de Hoofdstraat/hoek Sprangsestraat). Afsluiting is niet nodig. Tussen 7.00 en 16.00 uur vinden de werkzaamheden plaats.

Informatie

Voor vragen en opmerkingen over de uitvoeringswerkzaamheden kunt u contact opnemen met Joeri Kuis via telefoonnummer (0416) 289 111 (bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag)

Voor algemene vragen over dit onderhoudsproject kunt u contact opnemen met Jelle van der Most. Bel hiervoor met de gemeente 0416 – 289 111.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen