Vernieuwde beleidsregel Bibob Loon op Zand vastgesteld

Foto:

Het college van burgemeester en wethouders hebben de beleidsregel Wet bevordering integriteitsbeoordelingen (Bibob) gemeente Loon op Zand 2018 vastgesteld. De beleidsregel geldt per 1 mei 2018.

Bibob geeft de overheid een middel om te voorkomen dat vergunningen, subsidies en overheidsopdrachten op een verkeerde manier worden gebruikt. Met de aangescherpte Bibob drukt de gemeente de ondermijnende criminaliteit nog verder de kop in.

Ondermijnende criminaliteit

Om te voorkomen dat criminelen onder- en bovenwereld met elkaar verweven zet de gemeente Loon op Zand hoog in bij de aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Hanne van Aart: “We moeten voorkomen dat criminelen onder- en bovenwereld met elkaar verweven. We zetten daarom fors in op het tegengaan van criminele activiteiten en bijbehorend crimineel gedrag. We tolereren het gewoonweg niet!”

Toetsen betrouwbaarheid

Met de komst van de Beleidsregel Bibob Loon op Zand 2018 vervalt het Bibobbeleid 2004. Bij aanvragen voor een vergunning of een overeenkomst toetst de gemeente de vragende partij op betrouwbaarheid. De gemeente gaat onder meer na of geld dat met criminele activiteiten is verdiend in de gemeente wordt geïnvesteerd. Blijkt dit het geval te zijn, dan weigert de gemeente de overeenkomst of de vergunning.

Vernieuwde beleidsregels

In de Bibob Loon op Zand 2018 staan de vernieuwde beleidsregels voor onder meer de omgevingsvergunning bouwactiviteit, de vergunningen in de horeca- en prostitutiebranche, de omgevingsvergunning milieu, de vastgoedtransacties, de subsidies en de aanbestedingen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen