Coalitie Loon op Zand bouwt samen aan een duurzame toekomst

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Gemeentebelangen, CDA en VOOR LOON! hebben een coalitieakkoord bereikt. De coalitie wil de komende vier jaar sámen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken aan de toekomst van de gemeente Loon op Zand.

De beleidskoers van de afgelopen vier jaar zetten zij voort. Daarnaast innoveert en investeert de coalitie op een aantal terreinen. Dit alles onder het motto: Samen bouwen aan een duurzame toekomst.

Verbonden besturen

De partijen nodigen de komende raadsperiode iedereen uit een bijdrage te leveren aan de toekomst van de gemeente. Zij willen samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in beeld brengen wat er nodig is om prettig te kunnen wonen en leven in de gemeente Loon op Zand. Hierbij benoemen zij duidelijk wanneer de gemeente initiatiefnemer is of juist meedoet met initiatieven van anderen. Formateur Gerard Bruijniks (Gemeentebelangen) kijkt met een goed gevoel terug op de formatie. “De drie partijen willen verbonden besturen. Het coalitieakkoord is daarom op hoofdlijnen geschreven. De coalitie wil ruimte geven voor initiatieven. Dit doen we door samen met inwoners te kijken naar wat er op de agenda moet komen van onze gemeente en dit ook zoveel mogelijk samen uit te voeren.”

Gerichte investeringen

In de komende vier jaar doet de coalitie een aantal gerichte investeringen. In 2020 wordt de nieuwe Wetering geopend. De gemeente ontwikkelt deze huiskamer voor het dorp Loon op Zand samen met de Wetering Plan Groep (WPG). In de dorpscentra en bij de toeristische toegangen investeert zij de komende jaren in het groen en de kwaliteit van de openbare ruimte. Hierbij is er aandacht voor de veiligheid van fietsers en voetgangers. De wens is om de leefbaarheid te verbeteren en het toeristisch karakter te versterken. Daarnaast heeft de coalitie de ambitie toeristische initiatieven beter met elkaar te verbinden om de gemeente nog aantrekkelijker te maken voor toeristen.

In het sociaal domein werkt de coalitie aan een vrij beschikbaar aanbod van zorg in de buurt. Laagdrempelige toegang tot zorg voor onze inwoners staat centraal. Hierbij is het doel om verdere escalatie van problemen te voorkomen. Daarnaast zien de coalitiepartijen een grotere rol voor verenigingen weggelegd bij preventie en vroegsignalering. Subsidies voor verenigingen worden ook als het economisch minder gaat, niet gekort. Tot slot wil de coalitie de samenwerking met de buurtpreventieteams intensiveren om zo met de hele samenleving een vuist te maken tegen criminaliteit.

Beoogd wethouders

Gerard Bruijniks (Gemeentebelangen), Kees Grootswagers (CDA) en Wil Ligtenberg (VOOR LOON!) zijn de beoogd wethouders voor de komende periode. Op donderdag 24 mei bespreekt de gemeenteraad het bereikte akkoord en staat de benoeming van de wethouders op de agenda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen