Update bodemonderzoek kavels Westwaard Kaatsheuvel

Foto: Gemeente Loon op Zand

Woensdag 14 maart 2018 zijn de veldwerkzaamheden van het aanvullende bodemonderzoek gestart. In het gebied zijn een aantal proefsleuven gegraven met een graafmachine, om beter te kunnen zien hoe de ondergrond is opgebouwd.

Naast het graven van proefsleuven zijn er ook verschillende boringen geplaatst. De grond uit deze boringen wordt in het laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van asbest en eventuele andere verontreinigingen. Ook is het hele terrein met het blote oog geïnspecteerd. Bij deze inspectie is op verschillende locaties materiaal op de grond aangetroffen. Dit materiaal is voor de zekerheid naar het laboratorium gestuurd voor controle. Door de regen van de afgelopen tijd is het materiaal zichtbaar geworden. Vóór de regenval zat het verdachte materiaal in de grond en was dus niet zichtbaar. Vanwege de hoeveelheid verdacht materiaal zijn delen van het gebied met hekken afgezet.

Resultaten onderzoek

De definitieve resultaten van het bodemonderzoek verwachten we begin volgende week. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten bepalen we welke vervolgstappen we moeten nemen. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Rick Dusée via telefoonnummer 0416 289111 of stuur een e-mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen