Winnaars wensboomactie bekend

Meer bloemen om kleur in de buurt te brengen, een tafeltennistafel en meer soorten planten en insecten in de gemeente. Dat zijn de drie ideeën die tot winnaar van de wensboomactie zijn uitgeroepen.

Vrijdag 16 maart werden de prijswinnaars in de raadszaal in Loon op Zand in het zonnetje gezet door wethouder Gerard Bruijniks en Freek Huijsmans van Incudem, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van de openbare ruimte in Loon op Zand. Op 9 december vorig jaar, tijdens het Anton Pieckfestijn, konden mensen ideeën om de openbare ruimte in Loon op Zand te verfraaien in een wensboom hangen. Meer dan honderd mensen deden dat. Het idee achter de wensboom was om op een speelse manier inwoners van Loon op Zand meer te betrekken bij de inrichting van de openbare ruimte. “Het is niet alleen belangrijk om te weten waar het onderhoud in de buurt beter kan, maar ook om op een andere manier aan inwoners te vragen wat zij graag zouden willen. Een wens is het mooiste middel daarvoor,” aldus Freek Huijsmans van Incudem.

De jury, die bestond uit vertegenwoordigers van Incudem en de gemeente, beoordeelde de wensen op inhoud, haalbaarheid en hoeveel inwoners er bij gebaat zijn. De wensen die niet zijn uitgekozen om nu te worden gerealiseerd, blijven bewaard. Waar mogelijk worden zij meegenomen in beleid en toekomstige initiatieven. Wethouder Bruijniks: “Iedereen die een wens heeft gedaan zijn we zeer dankbaar. Ik ben trots op alle mooie ideeën waarmee mensen zijn gekomen en weet zeker dat de wensboom Loon op Zand nog meer gaat opleveren dan de wensen van de drie winnaars.”

Winnaars

Wereldgemeente Loon op Zand wenste meer biodiversiteit in de gemeente. Incudem geeft hier invulling aan door een speciaal maaibeleid te gaan toepassen, sinusmaaien. Dat is een slingerachtige maaitechniek, waardoor (op termijn) inheemse flora en fauna terugkeren.

Aike Vesters (7 jaar) wenste een tafeltennistafel op het Scheldepleintje. Dat kwam goed uit, omdat de gemeente al bezig was om samen met de buurt een deel van het plein opnieuw in te richten. In het voorjaar wordt er een felblauwe betonnen tafeltennistafel geplaatst.

Tini de Nijs wenste ‘meer kleur’ in de buurt. Deze wens is geconcretiseerd door Tini 500 euro te geven voor de aanschaf van bloemen en planten. Daarmee kan zij een prieeltje aan de achterzijde van de woningen aan de Multatulihof opfleuren. Een prieeltje dat zij in het verleden samen met buurtbewoners heeft geïnitieerd.

gallery
45501
Een tafeltennistafel en meer bloemen en beestjes
Meer bloemen om kleur in de buurt te brengen, een tafeltennistafel en meer soorten planten
https://loon-op-zand.nieuws.nl/gemeente/45501/winnaars-wensboomactie-bekend/
2018-03-16T19:54:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/03/16195110/P3160028.jpg
Gemeente, Nieuws