Verlaging gebruikskosten Het Klavier mogelijk

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

De gebruikskosten van Het Klavier kunnen door veranderingen omlaag. Het gebouw moet wel zijn openbare functie zoveel mogelijk behouden. Het is de huiskamer van de inwoners. Het gekozen concept van Het Klavier werkt en het gebouw voldoet aan de verwachtingen.

Wel waren de gebruikskosten in 2016 en 2017 hoger dan begroot. In 2017 waren deze kosten €100.000 hoger. De gemeente heeft de afgelopen twee jaar ervaring opgedaan met het gebouw. Er is meer inzicht in de gebruikskosten en de mogelijkheden om deze te veranderen.

Kostenbesparende maatregelen

In Het Klavier zijn veel mogelijkheden om de gebruikskosten te verlagen, zonder afbreuk te doen aan de huidige functie van het gebouw. Zorgvuldige afwegingen leiden tot een mix van kostenbesparende maatregelen. Het totaal aan voorgestelde aanpassingen vermindert op termijn de gebruikskosten met ongeveer € 60.000 per jaar.

De eerste maatregel is het doorvoeren van aanpassingen aan het gebouw, waardoor sommige delen van het gebouw kunnen worden afgesloten voor het publiek. Op deze manier nemen de kosten voor schoonmaak en toezicht af. Een andere maatregel is het slim gebruikmaken van de aanbestedingsprocedures om lagere aanbiedingen te krijgen voor uit te voeren werkzaamheden zoals schoonmaak en onderhoud.

Ook organisatorische aanpassingen en het wijzigen van huurafspraken leiden tot lagere gebruikskosten voor de gemeente. Gevolg is dat alle huurders naar rato meebetalen aan de gebruikskosten van Het Klavier.

Openingstijden

De gemeenteraad wordt voorgesteld de openingstijden van de hoofdingang (draaideur) van Het Klavier te beperken: op maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De beperking van de openingsuren van het gebouw zorgt onder meer voor minder toezicht- en schoonmaakkosten. De openingstijden van brasserie ‘Bij Anton’ blijven ongewijzigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen