Gitte Merkx voorleeskampioen gemeente Loon op Zand

Foto: Bibliotheek

Woensdag 7 februari, vond de lokale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd, in de theaterzaal van Het Klavier te Kaatsheuvel. Gitte Merkx, leerlinge van groep 8 van basisschool de Blokkendoos, is Voorleeskampioen van de gemeente Loon op Zand.

In een spannende finale streden 7 kandidaten om de titel “voorleeskampioen van de gemeente Loon op Zand”.

De voorleeswedstrijd werd gehouden in de theaterzaal van Het Klavier, waar 200 kinderen en ongeveer 40 volwassenen zich hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen. De 7 finalisten lazen ongeveer 5 minuten voor uit hun boek.
Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de vierkoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen.

De jury bestond uit:

  • Mw H. van Aart, Burgemeester van de gemeente Loon op Zand
  • Roodkapje, Efteling Kaatsheuvel
  • Dhr. P. Kok, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant
  • Nicole Onrust, HOI integratieve kindertherapie

Uiteindelijk werd Gitte uitgeroepen tot voorleeskampioen! Ze las voor uit “Kruimeltje” van Chris van Abkoude. Ook won Gitte de publieksprijs.

De overige deelnemende scholen waren: R.K.B.S. de Vaert, B.S. de Kinderboom, R.K.B.S. de KlimOp, O.B.S. de Touwladder, B.S. de Vlinderboom en B.S. Theresia.

De Voorleeskampioen Gitte Merkx gaat door naar de halve Provinciale finale op 24 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. De presentatie was in handen van rapper Thomas van Vliet. Thomas verzorgde ook de pauze act.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen