Ontwerp Lintenvisie Kaatsheuvel ligt ter inzage

Foto: Gemeente Loon op Zand

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat vanaf donderdag 14 december 2017 het ontwerp van de Lintenvisie Kaatsheuvel voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud

De Lintenvisie beschrijft een ambitie en aanpak om de historische linten van Kaatsheuvel weer kwaliteit en karakter te geven met de bestaande situatie als uitgangspunt. Door te kijken naar stedenbouwkundige ingrepen, het gebruik van de openbare ruimte, de functies en de verkeerstructuur is er een visie tot stand gekomen om de kwaliteit van de linten te verbeteren.

In de visie worden twee gebieden onderscheiden: het winkelgebied (Peperstraat en de Hoofdstraat tussen Jan de Rooijstraat en Sprangsestraat) en de overige linten (Antoniusstraat, het westelijke deel van de Hoofdstraat, Roestenbergstraat, Marktstraat en Gasthuisstraat). De aanpak voor de deelgebieden is verschillend. Het winkelgebied heeft een bijzondere positie door de functies en voorzieningen op dorpsniveau. Ook is de visie voor het winkelgebied concreter en gericht op een uitvoering op de korte termijn. De visie voor de overige linten moet gezien worden als een doorkijk voor de langere termijn.

Inzage

U kunt reageren op het ontwerp van de Lintenvisie. Daarvoor ligt de visie van donderdag 14 december 2017 tot en met woensdag 24 januari 2018 ter inzage. U kunt terecht in het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in het Klavier. Ook kunt u de Lintenvisie bekijken op www.loonopzand.nl.

Zienswijzen

Iedereen kan binnen de genoemde periode een mondelinge of schriftelijke zienswijze geven op het ontwerp van de Lintenvisie. Stuur uw schriftelijke reactie aan het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand, Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel.

Contact

Wilt u meer informatie of een mondelinge zienswijze geven? Neem dan contact op met M. van Merwijk van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0416 – 289 170 of e-mail [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen