Woonhuis door burgemeester gesloten na ontdekking drugslab Kaatsheuvel

Burgemeester Wim Luijendijk heeft zaterdag 4 november 2017 een woonhuis met achterliggende garage aan het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel gesloten voor de duur van drie maanden.

In de garage achter de woning trof de politie op 4 november een drugslab aan. Bij het drugslab kwamen twee mannen om het leven en raakten twee personen gewond.

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. Hij kan op basis van deze wet woningen of voor het publiek toegankelijke gebouwen sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. Uit voorzorg werden vrijdagmiddag 3 november zes woningen ontruimd en werd de directe omgeving afgezet. Bewoners werden opgevangen in gemeenschapscentrum Het Klavier en bij vrienden of familie. Na de ontmanteling van het drugslab door specialisten van de politie konden de bewoners terug naar huis. Vrijdagnacht is de woning waar het drugslab werd aangetroffen bewaakt door de politie. Vandaag vond verder onderzoek door de recherche plaats.

De gemeente hecht groot belang aan de veiligheid van alle inwoners. Om mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig te signaleren, blijft oplettendheid noodzakelijk. Inwoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 0416-289111. Meldingen kunnen ook worden gedaan bij de politie via 0900-8844, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen