Gemeente en Bijzonder Bruisend B.V. verlengen samenwerking

Foto: Bij Anton

De gemeente Loon op Zand en Bijzonder Bruisend B.V. verlengen hun samenwerking voor de exploitatie van Het Klavier. De gemeenteraad stemde donderdag 28 september 2017 in met het collegevoorstel om de samenwerking met Bijzonder Bruisend B.V. te continueren. De overeenkomst loopt tot oktober 2019, met een optie tot verlenging van drie jaar.

Huiskamergevoel behouden

Na uitvoerig overleg zet Bijzonder Bruisend B.V. de exploitatie van de sociaal-culturele ruimtes, de theaterzaal en brasserie Bij Anton voort. Wethouder Kees Grootswagers: “Ik ben verheugd dat we na intensief overleg goede afspraken hebben kunnen maken over het vervolg van onze samenwerking. Op deze manier kan Het Klavier het huiskamergevoel blijven behouden waar we met z’n allen zo trots op zijn.”

Carlo Bergmans, mede-eigenaar van brasserie Bij Anton: “Het succes van Bij Anton draagt aanzienlijk bij aan het maatschappelijke karakter van Het Klavier. Dit succes betaalt een deel van de kostprijs van de maatschappelijke activiteiten terug.” Zakenpartner Erik de Bie benadrukt dat het bruisend maken van Kaatsheuvel voorop staat: “Daarvoor hebben we elkaar nodig. We moeten het samen met de inwoners en de gemeente doen. De afgelopen twee jaar hebben we laten zien dat het daadwerkelijk kan bruisen op het Anton Pieckplein. De energie die dat geeft, willen we ook de komende jaren vasthouden.”

Informatievoorziening gemeenteraad

De gemeenteraad constateert dat het proces van informatievoorziening naar de gemeenteraad vraagt om snelheid en transparantie. In aanvulling op het collegevoorstel besloot de gemeenteraad dat voor de verkiezingen van 2018 besluitvorming moet plaatsvinden over de huurharmonisatie en het vernieuwde accommodatiebeleid.

Steun verenigingen Bijzonder Bruisend B.V. is bij de start in 2015 geconfronteerd met lagere huurtarieven dan gebruikelijk. Voor sommige gebruikers lagen de tarieven onder het gebruikelijke maatschappelijke niveau. Ter compensatie van deze ongebruikelijk lage huurtarieven biedt de gemeente steun bij de exploitatie van Het Klavier. Op deze manier komt zij tegemoet aan de verenigingen die vooralsnog het gebruikelijke tarief niet kunnen betalen. De huurharmonisatie moet op termijn deze situatie corrigeren. Daarnaast corrigeert de gemeente de bij Bijzonder Bruisend B.V. in rekening gebrachte gebouwgebonden kosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen