Efteling gaat noodroutes testen

De Efteling heeft in samenwerking met hulpdiensten en gemeente Loon op Zand een plan gemaakt om bij een noodsituatie snel de Efteling te kunnen ontruimen.

Daarin zijn ook routes beschreven die het verkeer vanuit de parkeerterreinen van de Efteling moet volgen. De routes verdelen het verkeer zoveel mogelijk, zodat er geen files ontstaan. Deze routes worden op zaterdag in augustus tijdens drie avonden getest.

Plan Efteling, hulpdiensten en gemeente

Echt de Efteling ontruimen willen we de gasten niet aandoen. Daarom gaan we op drie drukke dagen de parkeerterreinen via onderstaande routes weg laten rijden. Het gaat om de parkeerterreinen tussen de Kinkenpolder en de Dodenauweg en bij de brandweer. Door het testen komen mogelijk knelpunten in beeld, we passen het plan daarop aan.

Twee calamiteitenroutesnoodroutes

We testen twee routes:

  1. De zuidelijke route (test 12 augustus) maakt gebruik van de Dodenauweg, Bernsehoef, Duiksehoef, Blauwloop en Bergstraat. Bekijk de kaart met de route
  2. De noordelijke route (test 19 aug) gaat over de Dodenauweg, Europalaan, Driestapelenstoel, Sweensstraat, Belgiëstraat en Bevrijdingsweg. Bekijk de kaart met de route

Zaterdag 26 augustus testen we beide routes tegelijk.

Route vanaf parkeerterrein bij de brandweer

De noordelijke route wordt ook gebruikt op de andere dagen dat het parkeerterrein bij de brandweer wordt gebruikt. Dan wordt alleen het verkeer dat op dat parkeerterrein staat via de noordelijke route naar de N261 geleidt. Het parkeerterrein tussen de Kinkenpolder en de Dodenauweg rijdt dan gewoon via het hoofdparkeerterrein naar de Europalaan.

We hopen dat u begrip heeft voor de eventuele overlast van het testen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen