Nieuwe ontwikkelaar De Els II kan aan de slag

Op donderdag 13 juli ondertekenden gemeente Loon op Zand, Hoefnagel Totaalbouw uit Sprang-Capelle en stichting WSG uit Geertruidenberg overeenkomsten. Hoefnagel Totaalbouw is hiermee de nieuwe ontwikkelaar van Els II.

In het plan De Els II komen ongeveer 130 nieuwe woningen dichtbij het centrum van Kaatsheuvel. Hoefnagel kan nu officieel starten met de ontwikkeling en bouw van de woningen in De Els II.

Overeenkomsten

De gemeente Loon op Zand en Hoefnagel ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst voor De Els II. In deze overeenkomst ligt vast dat Hoefnagel de ontwikkelaar is die De Els II gaat realiseren. De grond van de gemeente gaat tegen een vergoeding over naar Hoefnagel. De gemeente Loon op Zand en WSG ondertekenden een vaststellingsovereenkomst. Hierin ligt vast dat WSG alle rechten en plichten rondom het project De Els II overdraagt aan Hoefnagel. WSG treedt hiermee volledig terug als betrokkene bij De Els II.

Start bouw

Hoefnagel wil zo snel mogelijk starten met de verkoop en bouw van de eerste woningen in het Westelijke plandeel van De Els II. De Els II krijgt een grote diversiteit aan type woningen die de komende jaren gefaseerd gebouwd gaan worden. In het plan is veel ruimte
opgenomen voor groenvoorzieningen waardoor de wijk een parkachtige omgeving krijgt. Als alle procedures vlot verlopen kan Hoefnagel dit jaar nog starten met de verkoop van fase I van circa 30 woningen. Fase I bestaat uit patiowoningen en twee-onder-één kap woningen in diverse uitvoeringen en prijsklassen. Zodra 70% van fase I verkocht is, start de verkoop van fase II. Deze fase bestaat ook uit circa 30 woningen en omvat royale tweekappers en rijwoningen. Geïnteresseerde kopers kunnen hun interesse kenbaar maken via de projectpagina De Els II op www.hoefnageltotaalbouw.nl.

Voorgeschiedenis

In 2007 sloten de gemeente Loon op Zand en Pepping Bouw een overeenkomst voor de bouw van het plan De Els II. WSG sloot op een later moment aan als ontwikkelende partner. Kort na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst kwam WSG onder financiële curatele te staan. Pepping Bouw ging door de crisis in 2012 failliet. Hierdoor waren beide partijen niet meer in staat om het plan te ontwikkelen. WSG vond in Hoefnagel een partij die het project De Els II wilde overnemen. In mei 2016 bereikten WSG, Hoefnagel en de gemeente een akkoord over De Els II. In het afgelopen jaar werkten de partijen het akkoord verder uit in overeenkomsten die de partijen op 13 juli 2017 ondertekenden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen