Gemeente investeert in wandelroutenetwerk

Foto: Pixabay

Gemeente Loon op Zand stelt geld beschikbaar om het wandelroutenetwerk in de gemeente te verbeteren. Routebureau Brabant gaat de verbeteringen uitvoeren.

Sinds enkele jaren heeft de regio Hart van Brabant een wandelroutenetwerk. Hiermee kan de wandelaar eenvoudig zelf een eigen route samenstellen. Het netwerk wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld themawandelingen. Het wandelroutenetwerk is hiermee een belangrijk onderdeel van onze recreatieve infrastructuur. De gemeenten in de regio Hart van Brabant hebben de knelpunten en suggesties voor verbetering van het netwerk in kaart gebracht. Deze inventarisatie is gedaan met hulp van vrijwilligers die in het gebied werken, terreinbeheerders, recreatieondernemers en de gemeente. Gemeente Loon op Zand pakt de knelpunten en verbeteringen die eenvoudig te verhelpen zijn meteen aan.

1. Verbetering wandelmogelijkheden rond Huis ter Heide

Er komt een extra wandelverbinding aan de noordkant van het gebied en een nieuwe aansluiting vanaf de Bergstraat. De bewegwijzering wordt aangepast naar twee richtingen.

2. Bergstraat Loon op Zand

De route loopt nu over het fietspad langs de weg. Het netwerk wordt verlegd naar het wandelpad dat parallel loopt aan de weg.

3. Galgenwiel

Het wandelroutenetwerk wordt over de nieuwe vlonderbrug geleid.

4. Klokkenlaan – Kasteellaan

Het netwerk loopt nu over de Kasteellaan. Het is aantrekkelijker om het netwerk over de Klokkenlaan te leiden. Een idee voor de toekomst is om het netwerk verder door te trekken over het nog te realiseren Landgoed Sandstaete.

5. Kraanven (zandpad zuidzijde)

Het wandelroutenetwerk wordt verlegd naar een ander pad.

6. Aanpassing netwerk bij busstation Loon op Zand

Er komt een betere verbinding tussen het busstation en het wandelroutenetwerk in de omgeving. Hiervoor wordt een knooppunt aan het systeem toegevoegd.

Routebureau Brabant

Routebureau Brabant is een samenwerkingsverband tussen Gemeenten Hart van Brabant, Regio West-Brabant, Gemeenten Zuidoost-Brabant, VVV Noordoost-Brabant en VisitBrabant. Routebureau Brabant is onder meer verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van alle routes in Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen