Loons college wil verenigingen tegemoet komen

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Op verzoek van de gemeenteraad van Loon op Zand heeft het college het beleid voor de welzijnssubsidies geëvalueerd. Daaruit blijkt dat er momenteel geen vereniging of stichting in financiële nood zit.

Om te voorkomen dat dit in de toekomst wel gebeurt, stelt het college voor om in 2017 niet te bezuinigen op de welzijnssubsidies. Ook wil het college jaarlijks € 15.000,00 extra beschikbaar stellen. Onder andere om verenigingen en stichtingen niet alsnog in de problemen te laten komen. De gemeenteraad besluit op 3 november a.s. over het voorstel van burgemeester en wethouders.

Het college stelt een aantal aanpassingen in het beleid voor. Zo zullen horeca-inkomsten geen onderdeel meer uitmaken voor het bepalen van de hoogte van een welzijnssubsidie. Met deze en andere wijzigingen wil de gemeente verenigingen en stichtingen meer uitdagen. Op deze manier wordt gestimuleerd dat die activiteit georganiseerd wordt die vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk is. Alle verenigingen en stichtingen in Loon op Zand kunnen voor 1 mei 2017 een nieuwe subsidieaanvraag indienen. Deze wordt dan getoetst aan het nieuwe beleid. Met dat beleid wordt beter ingespeeld op een probleemsituatie bij een vereniging of stichting. Daarnaast biedt het nieuwe beleid veel meer mogelijkheden om een vereniging of stichting op maat te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen