Gemeente tijdelijk verantwoordelijk voor de gebouwen de Werft en de Wetering

Foto: Streetview

De gemeente draagt vanaf 1 juni 2016 volledige verantwoordelijkheid voor de gebouwen De Werft en De Wetering. Om de gebruikers zo goed mogelijk te kunnen bedienen, huren we Hydra Sport als tijdelijk beheerder in.

Horeca
Op 3 mei 2016 werd SMC failliet verklaard. Curator Boomaars werd verantwoordelijk voor de failliete boedel van SMC. Onderdeel daarvan was ook de dochteronderneming, MC Horeca BV. De curator concludeerde na onderzoek dat de MC Horeca BV geen gezonde toekomst had en vroeg faillissement aan. Op 25 mei 2016 verklaarde de rechtbank ook de MC Horeca BV failliet.

De horecavergunning voor De Werft en De Wetering stond op naam van de MC Horeca BV. Het faillissement leidt niet automatisch tot intrekking van de horecavergunning. De gemeente heeft daarom in overleg met de curator bereikt dat de curator alsnog de horecavergunning intrekt. Dat is vorige week gebeurd. De tijdelijk beheerder kan daardoor nu een horecavergunning aanvragen. Deze aanvraag doorloopt de formele procedure en neemt zeker enkele weken in beslag.

In de periode dat er geen horecavergunning meer is voor De Werft en De Wetering mag er geen alcoholische dranken worden geschonken en/of genuttigd. Ook mag er geen voedsel worden geserveerd door de tijdelijk beheerder. De gemeente kan alleen een uitzondering maken voor evenementen, waarvoor een ontheffing is aangevraagd. In goed overleg met de tijdelijk beheerder en de organisaties van evenementen bekijken we de mogelijkheid om tijdens evenementen in De Werft en De Wetering toch horeca te kunnen aanbieden.

Contactgegevens tijdelijk beheerder
De Werft: 0416 274 096
De Wetering: 0416 363 736
e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen