Osteopaat Sofie Roelandt

Adres:

Kloosterstraat 14
Loon op Zand , 5175 BJ
Tel. 06 278 417 61

Website:

https://osteopaat-sofie.nl

Als osteopaat werkt Sofie Roelandt aan uw gezondheid door het opsporen en behandelen van bewegingsverlies van weefsels. Dit om het evenwicht binnen het menselijk lichaam te herstellen en zo de doorbloeding te optimaliseren. Ieder bewegingsverlies van gewrichten, spieren, ligamenten en/of organen kan uw gezondheid uit balans brengen. Osteopathie baseert zich op het feit dat het lichaam over een zelfherstellend vermogen beschikt en stimuleert dit vermogen. Hierdoor is osteopathie ook een preventieve therapie om klachten te voorkomen en dus in goede gezondheid te blijven.

Osteopathie richt zich op de totale mens. Er wordt gekeken naar het lichaam als eenheid.

Bijna 15 jaar ervaring !

Sofie is een vakbekwame en leergierige vrouw en komt oorspronkelijk uit Gent (België). Ieder heeft zo zijn eigen specialisaties. Sofie heeft zich gespecialiseerd in de methode geïntegreerde technieken volgens Frank de Bakker en in de behandeling van baby’s en kinderen. Om een steeds hoger kennisniveau te bereiken, blijft Sofie zich steeds bijscholen.

 

Een osteopaat onderzoekt het gehele lichaam en de samenhang ervan:

Het bewegingsapparaat: blokkade van een wervel of rib, rugpijn, kaakgewrichtspijn, tendinitis, spierpijn, schouder- en nekklachten, pijn aan het stuitje, pijn aan het schaambeen, bekkenpijn, verzwikkingen, etc.

Het zenuwstelsel: uitstralingspijn, tintelingen, aangezichtspijn, intercostale pijn, hoofdpijn, etc.

Het cardiovasculaire systeem: hoofdpijn, aambeien, veneuze congestie, stoornis in de bloedsomloop van bovenste of onderste ledematen, hartkloppingen,oorsuizing, etc.

Het spijsverteringsstelsel: opgeblazen gevoel, winderigheid, spijsverteringsproblemen, maagzuur, colitis, galproblemen, krampen, organen in problemen ten gevolge van slechte voeding, parasieten, infecties, te veel supplementen, stress, een ongeval, operatie,etc.

Neus-keel-en oor en longen: rhinitis, sinusitis, duizeligheid, hoofdpijn, bronchitis, astma,etc.

Het neurovegetatief systeem: angststoornissen, slaapstoornissen, nervositeit, stress, hyperventilatie,etc.

Gevolgen van trauma’s: fracturen, auto-ongeval, valpartijen, shock, bevalling, etc.

Naast volwassenen behandeld osteopaat Sofie Roelandt vooral de volgende doelgroepen; baby’s, kinderen en zwangeren

Wanneer kiest u voor osteopathische behandeling voor uw baby?

Lijkt uw baby niet echt te genieten van de eerste fase in zijn of haar leven? Helaas gebeurt het soms dat een baby niet goed in zijn of haar vel zit. Dit kan veroorzaakt worden door een gecompliceerde bevalling, een keizersnede, een omstrengeling, een trauma, een val, een verlaagde weerstand, orgaandysfunctie, wervelblokkades, verkeerde voeding en veel andere oorzaken. Een osteopathische behandeling is dan zinvol voor uw baby.

Wanneer kan een osteopaat iets voor uw kind betekenen?

Lichamelijke klachten, emotionele klachten of gedragsproblemen kunnen de aanleiding voor een osteopathisch consult zijn.

Zwangeren

Een zwangerschap laat het lichaam van de moeder veranderen. Het kleine wonder dat zich ontwikkelt in de baarmoeder zorgt ervoor dat gewrichten en weefsels in het lichaam van de moeder zich moeten aanpassen aan de zwangerschap. Osteopathie tijdens de zwangerschap kan veel betekenen voor de zwangere vrouw en baby.

Op de website www.osteopaat-sofie.nl is veel meer informatie over mijn vak te lezen.

Alleen osteopaten met de titel D.O. M.R.O  die geregistreerd zijn bij het NRO komen voor een vergoeding uit het aanvullend pakket van de zorgverzekeraar in aanmerking.

Osteopaat Sofie Roelandt is lid van de beroepsvereniging NVO

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen