Het boek “Bekekt ’t mer” vanaf 21 februari in de verkoop

Het boek “Bekekt ’t mer” werd op dinsdagavond 12 februari gepresenteerd in De Gildebond te Kaatsheuvel. Het is een fraai boek met een grote verzameling gezegden en uitdrukkingen in Kaatsheuvels dialect.

“Bekekt ’t mer” bevat ruim 200 uitdrukkingen en gezegden in woord en beeld. Fraaie tekeningen van Frans Oosterwaal laten zien wat de uitdrukking wil zeggen. Uitdrukkingen en gezegden die in ’t verleden ook al zijn opgeschreven door wijlen André van Riel in zijn boek “Oe toch”. Dit boek is al geruime tijd uitverkocht en Frans Oosterwaal pakte de handschoen op en maakte enkele honderden zeer toepasselijke tekeningen. In “praatje en plaatje” leeft het Kaatsheuvels dialect voort. ’t Is de taal van hier en onderdeel van onze cultuur. “Bekekt ’t mer” is een uitgave van de stichting 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand.

Vanaf donderdag 21 februari is “Bekekt ’t mer” voor iedereen te koop. Hier voor kunt u te recht bij Primera en Bruna in Kaatsheuvel en Primera in Loon op Zand. De prijs bedraagt € 14,95 per stuk. Uniek om cadeau te doen, of om gewoon zelf te hebben. Bekekt ’t mer – ISBN 9789082990805.