112

Politie zoekt samen met Veteran Search Team naar Hebe en haar begeleidster in de omgeving van Waspik

Raamsdonksveer / Vught – De regionale recherche in de eenheid Oost-Brabant is gisteren een groot onderzoek gestart naar de vermissing van de 10-jarige Hebe uit Vught en haar begeleidster. Hebe heeft een beperking en heeft 24 uur per dag zorg nodig. We maken ons dan ook zorgen over haar welzijn. Het is nog volkomen onduidelijk wat er is gebeurd en waar het tweetal is. In verband met de vermissing van Hebe werd dinsdagochtend een Amber Alert uitgedaan en vanaf 14:30 uur startte een concrete zoekactie ter hoogte van Waspik.

Eerste zoekacties

Hebe werd aan het einde van de maandagmiddag door haar begeleidster opgehaald in Raamsdonksveer en beiden zijn sindsdien spoorloos. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto voorzien van kenteken PR425K. Hebe zou door haar begeleidster naar huis worden gebracht, maar ze zijn daar nooit aangekomen. De politie werd enkele uren later gealarmeerd en startte direct een zoekactie in het gebied op en rond de route tussen Raamsdonksveer en Vught. Daarbij werd ook een helikopter ingezet.

Burgernet, social media en Amber Alert

De politie startte een Burgernet actie en de familie van Hebe zocht de aandacht via social media. De hele nacht werd door de politie op allerlei manieren geprobeerd om de auto met Hebe en haar begeleidster te traceren, maar helaas zonder resultaat. Daarop is een Amber Alert verstuurd, waardoor de foto van Hebe samen met informatie over de auto dinsdagochtend via vele kanalen in ons land werd verspreid.

Zoekactie Waspik

We hebben aanwijzingen dat zij mogelijk gistermiddag om 15:30 uur op de A59 t.h.v. Waspik zijn geweest. De familie van Hebe heeft vanmorgen al in dit gebied gezocht. Natuurlijk hebben wij hiervoor alle begrip, maar het is voor ons als politie belangrijk om een gecoördineerde zoekactie op touw te zetten.

Vanaf 14:30 uur start er dan ook een gecombineerde zoekactie in dit gebied ter hoogte van Waspik met een straal van enkele kilometers rondom die plek. Dat doen we in samenwerking met leden van het Veteran Search Team die hierin gespecialiseerd zijn en hiervoor zijn opgeleid. Samen brengen we alle zoeklocaties en resultaten in beeld.

Help mee

Op dit moment houden we nog alle scenario’s open over wat er gebeurd kan zijn. Alle informatie die ons daarbij kan helpen is welkom. Weet u of denkt u te weten waar Hebe en/of haar begeleidster zijn? Hebt u andere informatie over wat er mogelijk met hen is gebeurd? Elk klein beetje informatie dat ons kan helpen hen terug te vinden is welkom. Neem contact op met de opsporingstiplijn 0800-6070 voor tips en via onderstaande actieknoppen. Deel onze berichtgeving over de vermissing van Hebe en haar begeleidster ook op uw social media kanalen, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen om hen zo snel mogelijk te vinden.

Niets gevonden in water Waspik

In Waspik zijn oliesporen in het water aan de Hooiweg gevonden. Dat bevestigt de politie. Aanvankelijk werd een melding gedaan dat er een auto in het water was gevonden. Het is nog niet duidelijk of de oliesporen in het water en de zoektocht naar het tweetal verband houden met elkaar.

Volgens burgemeester Sacha Ausems is er niets aangetroffen in het water en gaat de zoektocht door.

Kijk ook op onze vermist-pagina over Hebe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen