112

Hardstyle DJ Delete (Ryan Biggs) dood aangetroffen in woning in Waalwijk

Foto: FPMB Marvin Doreleijers

WAALWIJK – In een woning aan de Wielrenner in Waalwijk is zaterdagavond omstreeks 20.00 uur de van oorsprong Australische hardstyle DJ Ryan Biggs levenloos aangetroffen. Hij stond bekend onder zijn artiestennaam DJ Delete.

Tot een uur of twee ‘s nachts heeft de politie onderzoek gedaan in  zijnhuis. De precieze doodsoorzaak is niet bekend gemaakt. Wel laat de politie zondagmorgen weten dat er geen sprake is van een misdrijf. ,,Wij doen geen onderzoek meer.”

Ryan Biggs verhuisde in 2013 naar Nederland om zijn carriere verder uit te bouwen. Zijn grootste hits en liveoptredens zijn honderdduizenden keren bekeken op YouTube. Hij stond zowel in Nederland als in het buitenland op grote hardstyle- en dancefestivals. Op Facebook en Instagram heeft de dj honderdduizenden fans. Hij trad vaker op in de regio. Zo stond hij afgelopen jaren ook in de Effenaar in Eindhoven en The Inside in Oisterwijk.

Biggs maakte er op sociale media geen geheim van soms te worstelen met zijn mentale gezondheid. Zo schreef hij vorig jaar op Facebook dat de afgelopen jaren in Nederland zwaar waren en dat hij ondanks zijn successen ook worstelde met depressies en andere mentale problemen. Hij bood daarvoor zijn excuses aan aan zijn fans dat er niet meer nieuwe muziek uitkwam.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen