112

Veiligheid op straat blijft prioriteit tijdens coronacrisis

Foto: Politie

Overal in Nederland zijn maatregelen genomen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook de politie treft noodgedwongen maatregelen, maar de veiligheid op straat blijft hun prioriteit. Ze blijven in contact met de samenleving.

Daarbij denkt de politie wel aan hun eigen gezondheid. Zo worden agenten uitgerust met beschermende middelen die ze kunnen gebruiken bij hulpverlening, zoals bij een reanimatie.

Aanhouden verdachten

Uiteraard laat de politie criminelen niet lopen als ze op heterdaad worden betrapt. Dat geldt ook voor verdachten van ernstige feiten of van feiten die de rechtsorde bedreigen. Zaken waarbij sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden krijgen voorrang. Bij andere geplande aanhoudingen, zoals bij fraudezaken, is de politie terughoudender. Dit om een flessenhals in de strafrechtketen te voorkomen; rechtbanken zijn bijvoorbeeld gesloten.

Voldoende politiemensen

De veiligheid op straat blijft prioriteit. Op dit moment zijn er voldoende politiemensen beschikbaar. Er zijn geen signalen dat extra inzet nodig is vanwege de coronacrisis, ook niet bij het handhaven van de noodverordeningen.

Bureaus blijven open

De politie volgt de adviezen van het RIVM op. Dat houdt in dat ze afstand houden waar dat kan en bijvoorbeeld geen handen schudden. Politiebureaus blijven gewoon open en de politie blijft in contact met de samenleving.

Dossier: Corona nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden