112

Mobiel schade melden

Foto: FPMB Erik Haverhals

Makkelijk en direct schade melden aan je verzekeraar én bijdragen aan de verkeersveiligheid? MobielSchadeMelden.nl vervangt het Europees Schadeformulier.

Stel, u bent betrokken bij een aanrijding, dan is dat ontzettend vervelend. De afhandeling van de mogelijke schade die de aanrijding heeft veroorzaakt, kan gemakkelijk en snel via de app MobielSchadeMelden, de officiële schadeapp van het Verbond van Verzekeraars. Het invullen van de gegevens duurt slechts tien minuten en kan via tablet, smartphone en computer. Een goede vervanging van het Europees Schadeformulier! Meer informatie of een proefmelding doen? Kijk op MobielSchadeMelden.nl of download de app via de AppStore of PlayStore!

Hoe werkt MobielSchadeMelden?

 1. Maak foto’s van de schade en aanrijdingssituatie en noteer gegevens van getuigen
 2. Selecteer de voertuigen en het soort ongeval
 3. Vul de gegevens van de bestuurder(s) in
 4. Geef de schade en eventueel het letsel aan
 5. Beschrijf de ongevalssituatie
 6. Geef met GPS aan waar het ongeval heeft plaatsgevonden
 7. Controleer de samenvatting en geef akkoord
 8. Bevestig de schademelding met een sms-code van de andere partij. Deze partij krijgt de hele melding plus de code per sms toegestuurd
 9. Vul de melding eventueel thuis aan en voeg – indien gewenst – foto’s toe

Bij een voertuig met kenteken wordt de melding automatisch naar de motorrijtuigverzekeraar doorgestuurd. Bij een voertuig zonder kenteken, zoals fiets, kan het formulier gebruiken om door te sturen naar uw rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekeraar.

Wie kan een schade melden?

Alle verkeersdeelnemers. Van auto tot fietser en voetganger. Met MobielSchadeMelden.nl informeert u niet alleen uw verzekeraar, maar draagt u ook bij aan de verkeersveiligheid. Persoonsgegevens en kentekens worden niet ter beschikking gesteld.
LET OP: Melden met een buitenlands kenteken is nog niet mogelijk.


 • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
 • KLIK HIER om de nieuwe website van Balkenende Media te bekijken!

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden