112

Voetgangers moeten opzij springen voor vluchtende auto, politie zoekt getuigen (update)

Foto: FPMB

Waalwijk – De politie heeft vanmiddag op het Hoogeinde, bij de aanhouding van een Poolse man (31) drie schoten gelost. Er raakte daarbij niemand gewond. De Poolse automobilist had in Kaatsheuvel een stopteken genegeerd en was ingereden op de agent die opzij moest springen om een aanrijding te voorkomen.

De vluchter reed hierna met hoge snelheid door een natuurgebied naar Waalwijk. Hij werd achtervolgd door twee politieauto’s en een politiemotor. Tijdens deze achtervolging gedroeg de bestuurder zich zo gevaarlijk dat verschillende voetgangers opzij moesten springen. De rit eindigde op een kruising in Waalwijk. Daar verloor de vluchter de macht over het stuur en botste tegen een paaltje. Hierna vluchtte hij een tuin in van een woning. Agenten hebben bij zijn arrestatie drie schoten gelost. Hij werd vanwege buikklachten voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De 31-jarige bijrijdster werd direct aangehouden. Het is nog onduidelijk waarom de man het stopteken negeerde. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedacht van het incident.

Oproep

De politie is op zoek naar de wandelaars die bijna werden aangereden en andere getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden