112

Politie Waalwijk deelt bekeuringen uit, voorkomt scholierengevecht en vindt materialen voor drugsproductie

Op 31 januari werden er diverse controles gehouden in het kader van Rent a Cop. Op de Julianalaan (Sprang Capelle) en de Burgemeester Smeelaan in (Waalwijk) werden diverse bestuurders bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid. Er werden totaal, op beide locaties 12 bekeuringen geschreven, waarbij op de Julianalaan in Sprang Capelle 75 km de hoogst gemeten snelheid was. Op beide locaties is een maximum snelheid van 50 km per uur.

In de omgeving van het Willem van Oranjecollege in Landgoed Driessen had de politie tot 3 maal toe groepen scholieren van elkaar moeten scheiden. Via Whatsapp was er door scholieren opgeroepen om met elkaar te vechten. Agenten hadden diverse leerlingen aangesproken, weggestuurd en er werd gesproken met enkele leraren. Er zal nog contact op worden genomen met de school, wie er verantwoordelijk is voor het organiseren van en het oproepen van anderen leerlingen, om te gaan vechten. Wettelijk gezien valt dit onder opruien en uitlokken tot geweld.

Bij diverse integrale controles, waarbij de politie en de gemeente diverse bedrijfspanden controleerden op een industrieterrein, stuitte agenten en toezichthouders van de gemeente Waalwijk op diverse attributen, die bestemd waren voor de productie van soft- en harddrugs.
Er werden hierbij diverse voor de drugs gerelateerde attributen in beslag genomen. De politie onderzoekt deze zaak verder wie de eigenaar is van deze attributen. Ze werden in beslag genomen, afgevoerd en zullen vernietigd worden.

Er kwamen heel veel reacties binnen op ons bericht Rent a Cop. De locaties waar er niet gecontroleerd werd, zullen mee worden genomen door de reguliere surveillance.

Politie
Politie
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden