112

Natuurbrand Loonse en Drunense Duinen

Foto: FPMB

In de Loonse en Drunense Duinen woedt aan het begin van de middag een natuurbrand.

Het gaat om drie brandhaarden: een gebied van 200 bij 200 meter en twee kleinere van 50 bij 50 meter. De brand lijkt zich uit te breiden. De brandweer roept mensen op om niet naar het natuurgebied te komen.

Het is nog niet bekend hoe het vuur is ontstaan. De politie doet nog onderzoek. Brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten, te meer omdat de brand op meerdere plaatsen is uitgebroken.

Het vuur woedt aan de Drunense kant van het natuurgebied, bij de Steegerf. Er zijn veel brandweerwagens opgeroepen, al zegt dat in deze droge periode weinig over de omvang. De brandweer is in hoogste staat van paraatheid, en stuurt extra wagens af op elke natuurbrand. Korpsen uit Vlijmen, Drunen, Boxtel, Den Bosch en Helvoirt zijn aanwezig.

De politie is ter plaatse en houdt mensen op afstand. Ook houdt de politie met een helikopter het vuur in de gaten. Een chinook-helikopter is bezig met blussen vanuit de lucht. Met zo’n helikopter kan erg veel water vervoerd worden. Er is tevens een NL-alert verspreid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen