112

Man dankzij WhatsApp opgepakt na uitgifte vals biljet van 500 euro

Foto:

Tilburg – Een inwoner uit St. Willebrord is zaterdagmiddag aangehouden voor het uitgeven van een vals biljet van 500 euro. Toen hij het weer wilde proberen werd hij gepakt.

Politieagent op de rug

Op zaterdag 5 november 2016 om 16.43 uur kwam er een melding binnen bij het operationeel centrum dat men een man had aangehouden in een supermarkt aan het Wilhelminapark. Deze man had in een ander filiaal van die supermarkt iets afgerekend met een vals biljet van 500 euro. Agenten namen de verdachte, een 21-jarige inwoner van St. Willebrord, over en kregen het hele verhaal. Eerder die middag had de man in een winkel aan het Transvaalplein een aankoop gedaan. Die aankoop betaalde hij met een briefje van 500 euro. Toen de man weg was merkte het personeel dat het briefje vals was.

Via een WhatsApp groep onder personeel van de winkelketen in Tilburg en omgeving werd het signalement van de man verspreid. Toen de verdachte korte tijd later een filiaal aan het Bernardusplein binnen kwam en vroeg of hij met een biljet van 500 euro kon betalen herkende de medewerkster hem. Daar lukte het dus niet. Korte tijd later kwam hij het filiaal binnen aan het Wilhelminapark. Ook daar werd de verdachte herkend en werd hij door de filiaalleider aangehouden. De verdachte is naar het bureau gebracht en ingesloten. Hij bleek nog twee valse biljetten van 500 euro in zijn bezit te hebben. Er wordt een onderzoek gestart naar de herkomst van de biljetten en of er de afgelopen tijd al meerdere valse biljetten van 500 euro zijn uitgegeven door deze verdachte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen