Mitra Slijterij Lips Kaatsheuvel blijft definitief open na doorstart!

Foto: Mitra

De doorstart van de drankenspeciaalzaakketen Mitra is een feit. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door De Monnik Dranken te Oldenzaal samen met de Mitra ondernemers overgenomen.

Sinds juni 2015 heeft Mitra reeds een goede samenwerking met De Monnik Dranken als distributeur en de opgedane ervaringen over en weer zorgen voor een gezamenlijke toekomst en de redding van Mitra.

De Mitra Slijterij Lips welke is gevestigd aan de Hoofdpoort in Kaatsheuvel blijft dan ook bestaan!

De samenwerking tussen De Monnik Dranken en de ca. 120 ondernemers met ca. 145 drankspeciaalzaken wordt geïntensiveerd en samen zullen ze sturing gaan geven aan de nieuwe organisatie van Mitra. Mitra zal dus geen onderdeel worden van De Monnik Dranken, maar zal op zichzelf staand opereren, waarbij de ondernemers een eigen bestuur zullen vormen.

De afgelopen weken heeft de curator, mr. Coen Houtman (Poelmann Van den Broek Advocaten te Nijmegen), zich ingespannen om er voor te zorgen dat een dergelijke doorstart gerealiseerd kon worden. Tot grote tevredenheid van de Mitra franchisers en De Monnik Dranken als toeleverancier is de curator er in geslaagd de Mitra-formule voor de consument te bewaren.

Hans Olde Monnikhof, directeur De Monnik Dranken: ”De doorstart zorgt ervoor dat Mitra, sinds 1974 actief en een grote speler in de drankenwereld, niet uit de markt verdwijnt. De ondernemers hebben een zware tijd achter de rug, maar gelukkig kunnen we met elkaar weer vooruit kijken”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen